Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ne (DOSAB) yapılması planlanan termik santrale karşı kurulan DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, milletvekili adaylarını buluşturdu. Toplantıya CHP, HDP, Vatan Partisi'nden 13 vekil adayı katılarak vekil olmaları halinde termik santrale karşı çıkacaklarına dair taahütnameleri imzaladı. Toplantıya AK Parti ve MHP'li vekil adayları gelmedi.

DOSAB Termik Santrali'ne karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının, ÇED raporunun tamamlanma aşamasına gelmesine yönelik eylemleri sürüyor. DOSAB Termik Santrali'ne Hayır Platformu, 7 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adaylarını buluşturdu. Havanın yağışlı olması sebebiyle Baro Lokali'nde yapılan toplantıda adaylar vekil olmaları halinde termik santrale karşı çıkacaklarına dair hazırlanan taahütnamelere imza attı. Toplantıya CHP, HDP ve Vatan Partisi ile bazı partilerin vekil adayları katıldı. Platform sözcüsü Ali Uluşahin, toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve diğer adayların katılmamasına tepki gösterdi.

CHP Milletvekili adayı Genel Cerrah Ceyhun İrgil, “Sizler termik santralin kansere sebep olacağını söylüyorsunuz ama ben kanseri ellemiş, tümöre dokunmuş biri olarak söylüyorum, aday olmadan da karşıydım, adayken de karşıyım, vekil olunca da karşı çıkacağım. Partimin siyaseti ne olursa olsun bu mücadeleyi sürdüreceğim” dedi.

Diğer adaylar da santralin Bursa’yı tehdit ettiğini öne sürdü. Vatan Partisi adayı Sezai Okay da termik santrale karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.