Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan, ülkenin iç ve dış düşmanların yoğun tehdidi altında olduğunu söyledi. Emekli albay olan Tandoğan, “Gelişen olaylar, terör konusunda devlet ve millet olarak daha duyarlı olmamızı gerektirmektedir.” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ankara Ulus’taki Atatürk anıtı önünde bir tören düzenlendi. Kamu kurum ve kuruluşları adına anıta çelenk koyuldu. TBMM’de grubu bulunan partiler adına ise sadece MHP İl Başkanlığı'nın çelenk koyması dikkat çekti. Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile devam etti. Bir konuşma yapan Dernek Genel Başkanı Tandoğan, 19 Eylül’ün Türk kahramanlık ve cesaretinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le taçlanmış bir şeref günü olduğunu söyledi. Tandoğan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşu, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Günü’nü kutlamanın, bir kez daha derin heyecanı içindeyiz.” dedi.

'ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN TERÖRE HER ALANDA KARŞI ÇIKILMALIDIR'

Türkiye'nin iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu vurgulayan Tandoğan, ülkenin bekası için genç yaşta teröre kurban verilen şehitlerin, herkesi derinden yaraladığını belirtti. Genç fidanların, Türkiye’nin hürriyeti ve bütünlüğü için can verdiğini hatırlatan Tandoğan, “Gelişen olaylar, terör konusunda devlet ve millet olarak daha duyarlı olmamızı gerektirmektedir. Eli kanlı terörün amacı, Türk milletini toprağıyla birlikte bölmektir. Ülkemizin geleceği için teröre her alanda karşı çıkılmalıdır. Silahlı terör, misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Kesin olarak şu husustan çok iyi emin olmalıyız, kanlarımız asla boşa akmamalıdır.” şeklinde konuştu. Türk devletinin, bir vefa borcu olarak şehit ve gazilerine sahip çıkması gerektiğini de belirten Mehmet Şükrü Tandoğan, Kore ve Kıbrıs gazilerinin maddi manevi destekten yoksun olduğunu, kanunlar ve uygulamalarda bu gazilere yönelik ayrımcılık yapıldığını söyledi.