Dağlıca’da 16 askerin şehit edilmesi ve devam eden terör olayları Kayseri’de protesto edildi. Şehitliğe yürüyen kalabalık, HDP ve AKP binaları önünde eylem yaptı. Polis her iki parti önünde panzerli, robokoplu önlem aldı.

Önceki gece Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde özel harekat polislerine yönelik roketli saldırıda şehit olan 2 polisten birisi olan Muzaffer Can Ersoy (25) Kayseri’ye ateş düşürdü. Ardından dün Dağlıca’da askerlere düzenlenen mayınlı tuzakla 16 askerin şehit 6 askerin yaralanması Kayseri’de vatandaşı sokağa döktü. Polis memuru Muzaffer Can Ersoy’un Bünyan’daki cenaze töreninin ardından Kayseri merkezde eylemler yapıldı. Cumhuriyet Meydanında toplanan, MHP işareti yapan ve TGB flamaları taşıyan kalabalık, önce Kartal Şehitliği’ne yürüdü. Polis geniş güvenlik önlemi alırken grup şehitlik dönüşü HDP’nin binasına saldırmak istedi. Polisin aldığı önlemler işe yaradı. Grup bu defa Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan AK Parti il binasına yöneldi.

AK PARTİ ÖNÜNDE PANZERLİ ROBOKOPLU ÖNLEM

Polis AK Parti binası önünde panzerli ve robokoplu önlem aldı. Türk bayraklarıyla yürüyerek parti binası önüne gelen kalabalık burada terör örgütü ve AK Parti aleyhine slogan attı. Grup parti binasına Türk bayrağı asılmadığını ileri sürerek tepki gösterdi. Buraya uyarı amaçlı geldiklerini söyleyen bir kişi eline mikrofonu alarak kalabalığa konuştu. Söz konusu şahıs, “Eğer bu kan akmaya devam ederse, bu binaların altında kalacaklar.” tehdidinde bulundu.

Kalabalık parti binası önünden ayrıldığı sırada AK Parti binasından kamerayla görüntü alındığını fark eden grup içinden bir kişi, 'hainsiniz' diye bağırdı. Grup daha sonra AK Parti önünden ayrıldı. Polis, parti önündeki önlemini sürdürüyor.