Bursaspor taraftarları, son günlerdeki polis ve askerlere yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Kent Meydanı'nda şehit asker ve polisler için saygı duruşunda bulunan kalabalık, alanda güvenlik tedbiri alan Çevik Kuvvet polislerine de Türk bayrağı vererek başsağlığı dileğinde bulundu. Bir vatandaş ise Çevik Kuvvet timi önünde İstiklal Marşı okudu.

Akşam saatlerinde Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik Bursaspor taraftarları adına açıklama yapan Necmi Ayyıldız, "Diyarbakır ve sınırda yine şehitlerimiz var. Bayrak altında yaşamaktan onur duyan herkes bizim kardeşimizdir. Bir ezan susmaz, bir bayrak inmez. Bu iki değerimize uzanan elin Bursasporlu olarak karşımızda duracağımıza söz veriyoruz. Tek istediğimiz; provokasyonlara gelmeyin. Kulağımıza hoş olmayan şeyler geliyor. Bazı mahalle isimleri veriliyor. Şehitlerimizi andık, bizden özgür kimse var mı? Kimseye bulaşmadan evinize gidin." dedi.

İstiklal Marşı okuyan grup, bir süre slogan atarak şehitleri andı. Şehitlerin ruhuna Fatiha okumayı da ihmal etmeyen gruptan bazıları alanda güvenlik tedbiri alan Çevik Kuvvet ekibine başsağlığı dileğinde bulundu, Türk bayrağı takdim etti. Görevli komiser de bayrağı üç kez öpüp, 'Vatan sağ olsun' diyerek teslim aldı. Arif Şenlik isimli bir vatandaş ise time taziyelerini ileterek, tek başına İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından grup olaysız şekilde dağıldı.