Terör örgütü PKK, Hakkari'nin Dağlıca bölgesine dün yaptığı ve birçok askerin şehit düştüğü belirtilen saldırının benzerlerini daha önce de defalarca yapmıştı. Onlarca şehit verilen Dağlıca bölgesine yapılan saldırılardan en önemlileri hafızalardaki yerini hala koruyor.

PKK’lı teröristlerin Dağlıca’ya yaptığı en kanlı saldırıların ilki 21 Ekim 2007 tarihinde gerçekleşmişti. Bu baskında 13 asker şehit olmuştu. Dağlıca’ya PKK’lıların gerçekleştirdiği ikinci saldırı, ilkinden tam 5 yıl sonra gerçekleşti. 7 Mayıs 2010'daki bu saldırıda 2 asker şehit oldu. Dağlıca’ya yapılan üçüncü saldırı, 19 Haziran 2012 yılında oldu. PKK’lıların açtığı ateşte 8 Mehmetçik şehit düştü. Aynı bölgedeki dördüncü olay, 18 Ağustos 2012’de 1 askerin şehit olduğu saldırıydı. Yine aynı yerde 14 Ağustos 2015’te yapılan beşinci saldırıda 3 askeri şehit oldu. PKK tarafından dün gece gerçekleştirilen altıncı büyük saldırıda çok sayıda şehit olduğu ifade ediliyor.

DAĞLICA'DA ŞU ANA KADAR 27 ŞEHİT OLDU

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi'ndeki Dağlıca 3.Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı, Keri Tepe üs bölgesine 21 Ekim 2007’de Irak topraklarından sızan PKK’lıların 7 koldan saldırısı üzerine çıkan çatışmalarda 13 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmış, sekiz asker de kaçırılarak Kuzey Irak'taki PKK kamplarına götürülmüştü. 7 Mayıs 2010'da bir grup PKK'li teröristin saldırısına uğrayan Dağlıca 3. Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı'na yapılan saldırıda 1 uzman çavuş ile 1 uzman onbaşı şehit olmuş, 1 asker de yaralanmıştı. 19 Haziran 2012 yılında sabah erken saatlerinde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na gerçekleştirilen saldırıda çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştı. 18 Ağustos 2012’de Dağlıca’da güvenlik güçlerince yürütülen arazi arama tarama faaliyeti esnasında teröristlerce araziye döşenen mayın infilak etmişti. Bir uzman çavuş şehit olmuş, iki asker yaralanmıştı. 14 Ağustos 2015 tarihinde yine Dağlıca’ya yapılan saldırıyı Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden şu ifadelerle duyurmuştu; ''14 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40'ta Hakkâri ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.”