Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde teröre tepki vermek amacıyla anıt önünde toplanan kalabalık, atılan sloganların ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu. Eylemin bitiminde sinir krizi geçiren bir kişi ise "Yeter artık yeter. Her gün şehit veriyoruz. Analar ağlamasın. Genelkurmay'a sesleniyorum. Beni de askere alsın" diyerek askere gitmek istediğini söyledi.

Son günlerde artan terör olayları ve gelen şehit haberleri üzerine anıt önünde toplanan kalabalık, büyük Türk bayrağı etrafında PKK ve teröre tepki gösterdi. 'Kahrolsun PKK' 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' 'Askere uzanan eller kırılsın' 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atan kalabalık, daha sonra şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Eylemin sona erdiği sırada sinir krizi geçiren Burhan Önder isimli vatandaş "Yeter artık yeter. Her gün şehit veriyoruz. Analar ağlamasın" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kısa süre sonra bayılan Önder'e çevredeki vatandaşlar ve sağlık görevlisi olduğu öğrenilen bir kişi müdahale etti. Kendisine gelen Burhan Önder, yanına gelen doktor Recep Erdoğan'a "Hocam ben hasta değilim. Sadece askere gitmek istiyorum. Beni askere alsınlar. Buradan Genelkurmay'a sesleniyorum. Beni askere alsınlar. Ben hasta değilim. Askere hastayım" diyerek yakınları ve arkadaşları tarafından anıt önünden uzaklaştırıldı.
Yapılan eylem kalabalığın dağılmasıyla sona erdi.