Kütahya’da bir grup, terör saldırılarını atlarına binerek protesto etti. Kütahya Rahvan At Kulübü Başkanı Birol Babanoğlu, “Biz at sırtından dünyayı fethetmiş bir milletin torunlarıyız, gerekirse at sırtından dağa da çıkarız, cepheye de gideriz” dedi.

Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulübü üyeleri, ellerindeki bayraklarla atlarına binerek Hakkari, Iğdır ve Mardin'de güvenlik güçlerine yönelik saldırıları protesto ederken, askere, polise ve şehit ailelerine de destek oldular. Ulu Cami önünde atlarıyla toplanan grup, tekbirler eşliğinde ve sloganlarla Laleli Camine kadar yürüdü. Burada, grup adına gazetecilere açıklama yapan Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Birol Babanoğlu, yapılan terör saldırılarını protesto etmek ve polis, asker ve şehit ailelerine destek olmak için atlarıyla birlikte toplandıklarını söyledi.

"Bize destek veren at sahibi arkadaşlarıma ve Kütahya halkımıza teşekkür ediyoruz" diyen Babanoğlu, "11-12 yaşında oğlum var. Gerekirse oğlum da bu vatan için feda olsun. Biz at sırtında dünyayı fethetmiş bir neslin torunlarıyız. Tekrar at sırtında gerekirse cepheye de gideriz, dağa da çıkarız. Bekleyin, atlarla yine geleceğiz” diye konuştu.

Bu arada, vatandaşlar da atlılara alkışlarıyla destek verdi. Atlılar daha sonra Valilik önüne gelerek Atatürk’e selam durdu. Gurup daha sonra dağıldı.