DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan, bir polisin şehit edildiği, 10 polisin yaralandığı, 3 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmanın ardından Kaynartepe Mahallesinin tamamında Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden Bağlar dörtyola kadar olan kısmı ile Nükhet Coşkun Caddesinin tamamında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının saat 06.00 itibarıyla sona ermesiyle bazı vatandaşlar evlerine dönmeye başladı.

Teröristlerin kapılarını kırarak evlere girdiği, ev ve eşyalara büyük zarar verdiği, duvarlarını kırdığı bazı evler arasında geçiş yaptığı belirlendi.

"Ev yağmalayarak özgürlük olmaz"

Evlerdeki tahribat terörist saldırıların şiddetini gözler önüne sererken terör saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar teröristlere tepki gösterdi.

Kaynartepe Mahallesinde yaşayan S.Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın sona erdiğini öğrenir öğrenmez evine geldiğini belirterek, "Bize de hendek kazdırmaya çalıştılar, can havliyle evimizi bırakıp zorla kaçtık. Evimize roketatar mermisi isabet etmiş. Eğer evde olsaydık, belki de şu an yaşamıyorduk. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Evinin duvarı teröristlerce kırılan A.S de "Örgüt mensupları bize, 'ya gidin ya da bizimle beraber çatışın' dedi. Çocuklarımızı alarak evleri terk ettik. Eşyalarımız PKK'lılar tarafından yağmalanmış ve evimiz kullanılamaz hale gelmiş. Bunların yaptığı insanlığa sığmaz. Bunların yaptığı Kürtler için, özgürlük için değil. İnsanlara zarar vererek, evini yağmalayarak özgürlük olmaz" dedi.