Ankara’da dün yaşanan ve çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı Kayseri’de kınandı. Olayların sebebi olarak iktidarın gösterildiği eylemde, Türkçe ve Kürtçe 'Yaşasın halkları kardeşliği' sloganı atıldı.

Ankara Tren Garı Kavşağı’ndaki 2 ayrı patlamada son rakamlara göre 95 kişinin hayatını kaybettiği yüzlerce kişinin yaralandığı olay, aynı patlamada alanda bulunan bazı sendika üyeleri ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın da katıldığı eylemle protesto edildi. Yere serilen siyah bez üzerine 'İnadına Barış' yazılan pankartın önünde toplanan kalabalık, terörü lanetledi. Kamu Emekçileri Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Ulaş Apaydın, adı ‘barış mitingi’ olan bir programın kana bulandığını ifade ederek, sorumluların bulunması gerektiğini söyledi.

7 Haziran seçimleri sonrası terör olaylarının arttığını belirten Apaydın, “Barış talebinden rahatsız olan malum güçler, harekete geçerek onbinlerce kiişi içinde bomba patlatarak savaştanbeslendiklerini göstermiştir. Bombaların ardından polisin gaz sıkmasıyla birlikte yaralılara zamanında müdahale edilememiştir.” iddiasında bulundu. Apaydın, İçişleri Bakanı’nın güvenlik zaafiyeti yok’ açıklamasıyla ilgili de “Olayın olduğu yerde etrafta hiç polis yoktu, biz bizeydik. Orada İçişleri Bakanı'nın söylediği güvenlik tedbirlerinin hiçbirisi alınmamıştır.” dedi.

KESK Sağlık Emekçileri Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya da, sözün bittiği yerde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Ülkemizde vahşetler yaşanmakta. Son zamanlarda evrensel ve insani değerleri savunmak zorlaşıyor. Bu ülkede barış ve insanların ölmemesini istemek hainlik olarak gösterilmek isteniyor. İç savaş çıkartılarak birileri koltuklarını ve siyasi egemenliklerini korumak istiyor."

Karakaya, inadına barış istemeye ve ölümlerin son bulmasını istemeye devam edeceklerini vurguladı.

KESK Sağlık Emekçileri Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya, bombalı saldırıyı unutturmamak ve eylemlere devam etmek için 2 günlük grev kararı aldıklarını ve yarın saat 11.00’da yine aynı alanda eylem yapacaklarını duyurdu.

Konuşmaların ardından kalabalık terör aleyhine slogan attı. Türkçe ve Kürtçe ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganı dikkat çekti. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.