Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 okulun yakılması olayına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan zanlı, terör örgütü yandaşlarınını, maddi durumu iyi olmayan gençlere okullara molotofkokteyli atmak için 30, gözcülük için 15 lira verdiğini itiraf etti.

İlçe merkezinde geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında meydana gelen İMKB, Atatürk, Hamit Kesici ve 5 Mayıs ilköğretim okullarının yakılması olaylarıyla ilgili başlattığı soruşturmayı tamamlayan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi'nden sorumlu Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından hazırlanan ve Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 130 sayfalık iddianamede yer alan sanık ifadeleri dikkati çekti.

''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde görevi yaptırmamak için direnmek, terör örgütünün propagandasını yapmak, patlayıcı madde bulundurmak ve genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak'' suçlarından hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapis cezası istenen B.B'nin, savcılıktaki ifadesinde, terör örgütü yandaşlarının, kamu binalarına molotofkokteyli atmak için kendilerine para verdiğini belirtti.

B.B. ifadesinde, arkadaşları ile parkta oturduğu sırada yanlarına gelen F.K'nin, terör örgütünün son dönemlerde aldığı darbelere misilleme olarak ilçe merkezindeki okulları yakmak için kendilerine para teklifinde bulunduğunu kaydederek, ailesinin maddi durumunun kötü olmasından dolayı teklifi kabul ettiğini bildirdi.

Öncelikle kendi mahallelerinde bulunan okulu yaktıklarını ifade eden B.B, şunları söyledi:

''Katıldığım eylemlerde görev alan gençlere para verildi. Molotofkokteyli atan 30, ateşleyen 25, gözcülük yapan da 15 lira aldı. Eylemleri yaparken daha önceden bize söylendiği gibi kimliğimizi açığa çıkaracak davranışlardan kaçınıp her bir eylemde farklı kıyafetler giydik ve yüzümüzü sakladık. Yaptığımdan pişmanlık duyuyorum.''