Amasya Baro Başkanı Ahmet Melik Derindere, “Gencecik insanlarımızı katledenler ve katledilmelerine destek olanlar, terörden beslenenler ve terörizmi siyasi beklentiye çevirmeye çalışanlar da eşit şekilde sorumludur.” dedi.

Derindere , Muş’un Malazgirt ilçesinde Binbaşı Arslan Kulansız’ın şehit olduğu saldırıyı Amasya Barosu olarak lanetlediklerini söyledi. Bir süredir ‘çözüm süreci’ adı altında temelsiz bir süreç yürütüldüğünü kaydeden Baro Başkanı Derindere, “Bu süreçte terör ve terörist ile anlaşma yapılamayacağı, terör dahil tüm sorunların hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü temel ilkeleri ile çözülebileceği bir kez daha anlaşılmaktadır.” dedi.

Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü kavramları terörizm ile birlikte ortadan kalkacağını ifade eden Derindere, “Terörün olduğu yerde artık hukuk devletine açık bir saldırı vardır. Bu kapsamda hiçbir hukuk devleti terörist örgütler ve terörist unsurlarla adı ne olursa olsun pazarlık yapamaz. Devlet hukuk dışı unsurlarla, hukuk içinde mücadele etmek ve toplumsal barışı sağlamak zorundadır. Yine aynı şekilde terörün ve teröristin iyisi ve kötüsü de olamaz.
Gencecik insanlarımızı katledenler ve katledilmelerine destek olanlar, terörden beslenenler ve terörizmi siyasi beklentiye çevirmeye çalışanlar da eşit şekilde sorumludur. Toplumsal barış istediğini söyleyenlerin terörü açıkça lanetlemeleri gerekmektedir. Terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyor, şehit Arslan Kulaksız’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Türk Millet’ine başsağlığı diliyorum. Can almak sureti ile çıkarım sağlamaya çalışanların er ya da geç bağımsız Türk mahkemelerinde hesap vereceklerini bir kez daha vurguluyorum.” ifadelerini kullandı.