Başbakanlık bünyesinde iken 2014 yılında İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, terörle mücadele politikaları ve stratejiler geliştirmek için 2015 yılı ilk altı ayında (Ocak-Haziran) toplam 4 milyon 941 bin 23 TL harcama yaptı. Müsteşarlık Temmuz-Aralık 2015 döneminde toplam 3 milyon 500 bir lira personel gideri, 440 bin TL Sosyal Güvenlik Kurumlarına personel ödemesi ve 8 milyon 720 bin TL teknik ve fiziki altyapıya harcama planladı.

Terörle mücadeleye ilişkin politika ve stratejileri geliştirmek ve bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayan Müsteşarlık için ilk 6 ayda 22 milyon 183 bin TL’lik ödenek tahsis edildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) ait bir binada 10 yıl kiracı olarak kalacak Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ilk 6 aylık bütçesinin yüzde 22’sini personel, yüzde 67’sini sosyal güvenlik kurumlarına ödemeler, yüzde 18’ini ise mal ve hizmet alımlarında kullandı. İlk 6 aydaki harcama oranı yüzde 22 olarak hesaplandı.

Müsteşarlık mal ve hizmet alım giderleri kesintili başlangıç ödeneği olan 16 milyon 962 bin TL’nin 3 milyon 113 bin 667 lirasını harcadı.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, 2015 yılı Ocak-Haziran döneminde Terörle Mücadele ve Demokratikleşme Strateji Belgesi, koruculuk sistemine ilişkin araştırma projesi üzerinde çalıştı. Ayrıca yurtiçi- yurtdışında çeşitli toplantılara katılım ve organizasyon ile yayın faaliyetleri gerçekleştirdi.

TEMMUZ-ARAMIK 2015 DÖNEMİNDE NELER YAPILACAK

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın 2015 yılı Temmuz-Aralık döneminde yapacağı faaliyetlerden bazıları ise şöyle;

- Terörle mücadele alanında ulusal ve uluslararası mevzuat analizi yapılacak, AİHM içtihatları başta olmak üzere uluslararası yargı kararları izlenecek, bu konuda yayınlar hazırlanacak.
- Hazırlanan ‘Sessiz Devrim; Türkiye’nin Demokratik Değişimi ve Dönüşüm Envanteri (2002-2014)’ başlıklı kitabının başka dillere çevirisi yapılacak.
- Terörle mücadele alanında uluslararası gelişmelerin ve deneyimlerin takibi ve analizi yapılacak.
- Terörle mücadeleye yönelik uluslararası hukuki ve idari düzenlemeler yakından takip edilecek.
- Bilgi güvenliği standartlarının artırılması sağlanacak. İhtiyaca binaen belli sayıda uzman yardımcısı alımı yapılacak.