Sivil toplum örgütlerinin teröre karşı gerçekleştireceği yürüyüşe Ankara Ticaret Odası da bayraklarla destekleme kararı aldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “’Bayrağını al gel’ çağrısına karşı Sıhhiye Meydanı’nda toplanacak on binlere, 20 bin Türk bayrağı dağıtacağız.” dedi.

ATO Başkanı Salih Bezci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcılıoğlu’nun 14 işçi ve işveren örgütü adına açıklama yaparak, 17 Eylül Perşembe günü Ankara Sıhhiye Meydanı’nda terörü protesto için buluşma daveti yaptığını hatırlatarak, ATO olarak 20 bin Türk bayrağıyla terör protestosuna destek vereceklerini bildirdi. Bezci, Sıhhiye’den başlayarak Birinci Meclis Binası’nda sona erecek olan 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' yürüyüşünde, vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla teröre karşı en anlamlı mesajı vereceklerini söyledi.

'BAYRAĞI OLMAYAN BİZDEN ALSIN'

Terör eylemlerine insanların hep birlikte karşı durması gerektiğini kaydeden Bezci, “TOBB Başkanı Sayın Hisarcıkloğu’nun teröre karşı buluşma için yaptığı davette -Bayrağını al gel- çağrısı yapıldı. Biz de Ankara Ticaret Odası olarak, teröre karşı durmak isteyen esnafından, tüccarına, çiftçisinden sanayicisine, öğrencisinden emeklisine kadar tüm vatandaşları teröre karşı yürüyüşe davet ediyoruz ve diyoruz ki, bayrağı olan alsın gelsin, bayrağı olmayan da gelsin bayrağını bizden alsın. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak tepkimizi gösterelim” diye konuştu.

'HEPİMİZ AYNI BAYRAK ALTINDAYIZ'

Bezci, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasında 'demokrasi, hak ve özgürlüğün yanı sıra sorumluluk anlamına da gelmektedir' dediğini belirterek, “Biz de sorumluluk duygusuyla hareket ederek, terörü protesto etmek için dağıtılmak üzere 20 bin Türk bayrağı yaptırıyoruz” diye konuştu.

Anadolu topraklarında Türk, Kürt, Arap, Laz, Gürcü, Boşnak, Çerkez, Rum ve Ermenilerin bir arada yaşadığına dikkat çeken Bezci, “Biz aynı ecdadın, aynı tarihin çocuklarıyız. Yaşam tarzlarımız farklı olabilir, inançlarımız farklı olabilir. Ama hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Hepimiz aynı bayrağın, ay yıldızlı bayrağın altındayız. Aynı bayrak altında da yaşamaya devam edeceğiz. Terör tuzağına kimse düşmesin, birliğimiz ve kardeşliğimizi koruyalım” dedi.