Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak, terörle müzakere edenlerin, terörle mücadele edenleri hedef aldığını belirterek, “Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana ve diğer illerdeki terör saldırılarına zemin hazırlayan en önemli faktör; Emniyet Teşkilatı'ndaki tasfiyelerdir.” dedi.

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğüne gerçekleştirilen terörist saldırılara dikkat çeken Ömer Altıparmak, Adana’nın, emniyete yönelik operasyonların başını çektiğini, algı operasyonları ile istihbarat ve terör uzmanı tüm polislerin de tasfiye edildiğine dikkat çekti. Bütün şehitlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen emekli istihbaratçı Altıparmak, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Adana'da algı operasyonları o boyutta idi ki uyuşturucu ve canlı bomba yakalatan uzman polisleri sanık durumuna sokup meslekten ihraç ettiler. Sürecin ülkeyi bölmek için ne kadar ince planlandığı, teröristlerin elini kolunu sallayarak Pozantı’da eylem yapabilmelerinden anlaşılıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“MUTABAKATCI (YALÇIN) İMRALI’DAN MEDET UMUYOR”

“Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana ve diğer illerindeki terör saldırılarına zemin hazırlayan en önemli faktör, Emniyet Teşkilatı'ndaki tasfiyelerdir.” tespitini aktaran Altıparmak, terörle müzakere edenlerin, terörle mücadele edenleri hedef aldığını belirtti. Altıparmak, “Dolmabahçe mutabakatında yer alan Anayasa tanımaza tasfiye ettirmiştir. İhanet süreci ülkemizi bölünmenin eşiğine getirdiği halde, İstihbarat'tan beslenen yandaş medya ve mutabakatcı (yalçın) İmralı’dan medet umuyor.” ifadesini kullandı.

“NİYE HALA ETKİN GÜVENLİK TEDBİRLERİ HAYATA GEÇİRİLMİYOR?”

Altıparmak açıklamasında, “Bütün bu terör saldırılarına rağmen niye hala etkin güvenlik tedbirleri hayata geçirilmiyor. Güvenlik kuvvetlerine hala engel mi olunuyor? Emniyete yönelik tasfiyelerin, teröristbaşı hayranı yandaş medya ve ajan olduğu söylenen yazarlar tarafından desteklenmesi sizce tesadüf mü? 2011-2012 yıllarında terör örgütünün yurtdışı ve yurtiçi kamplarını nokta olarak tespit eden hiçbir polis bu gün görevde değil, tesadüf mü?” sorularını yöneltti.

“İHANET EDEREK IRKÇILIK YAPANLAR BAŞKA SOYDAN"

Dönemin üst yöneticisine "Terör örgütüne yönelik operasyonlara 6 ay daha devam edelim, bitiriyoruz" dediğine işaret eden Altıparmak, “Operasyon yerine sürece döndüler. Terörle iş tuttular, şimdi bedelini vatan evlatları ve milletimiz ödüyor. Süreçle ülkeyi bölünmenin eşiğine getirenler hala koltuklarında. Terör örgütünün Akdeniz açılımını bitiren, polislerin tamamının algı operasyonlarıyla halen cezaevinde olduğunu biliyor musunuz? Terör örgütünün metropollere gönderdiği bombacıları yakalatan ve yakalayan polislerin büyük çoğunluğunun tasfiye edilmiş olması, tesadüf mü? İhanet sürecinde etkin yer alanlar arasında çok şükür ki Türk yoktur. Varsa açıklasın ‘ben Türk olarak bu süreçte yer aldım’ desin.” değerlendirmesini yaptı.

Emniyet Teşkilatı'nın en hassas birimlerinde anadili Kürtçe olan ve kahramanca görev yapan kardeşleri ile birlikte uzun yıllar çalıştığını söyleyen eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak, “Doğu ve Güneydoğu'da ülkemiz ve bayrağımız için terörle mücadelede aynı aileden onlarca şehit vermiş kahramanlar gördüm. Görevim süresince, bölücüler arasında etkin yer alıp ırkçılık yapan hakiki Kürt görmedim. İhanet ederek ırkçılık yapanlar başka soydan.” dedi.