Genelkurmay Başkanlığı, dün terörist gruplar tarafından 12 aynı yerde saldırı düzenlendiğini bildirdi.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; teröristler tarafından, Kars Sarıkamış ilçesinden General Kazım Orbay Kışlası'na personel taşıyan zırhlı araçların (KİRPİ) geçişi esnasında Handere köyü mülki sınırları içerisinde menfeze döşenmiş mayın/el yapımı patlayıcı patlatıldı. Patlama sonrası bir adet Kirpi aracı yolun kenarına devrildi, araç içerisinde bulunan üç personel hafif şekilde yaralandı.

Bir grup terörist tarafından da Ağrı Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Saldırılara güvenlik güçleri tarafından derhal karşılık verildi ve üç terörist, silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Silahlı saldırılar esnasında, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Yine bir grup terörist tarafından, Hakkâri Yüksekova’da Şehit Ütğm. Halil Durmaz Kışlası'na roketatar ve havanla silahlı saldırıda bulunuldu. Silahlı saldırıya derhal karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi.

Teröristler tarafından, Van Başkale Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığına uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Silahlı saldırıya derhal karşılık verildi. Silahlı saldırıda, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Teröristler tarafından, Hakkâri-Çukurca yolunun tekrar kullanıma açılması maksadıyla çalışan iş makinesi ve emniyetini sağlayan askerlere roketatar ve uzun namlulu silahlar ile silahlı saldırıda bulunuldu.

Bir grup terörist tarafından, Şırnak Silopi Görümlü Üs Bölgesi Yakın Emniyet Unsurlarına sızma girişiminde bulunuldu, müteakiben Doçka, Bixi, roketatar ve uzun namlulu silahlarla Görümlü Üs Bölgesine ateş açıldı. Silahlı saldırıya derhal karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Çıkan çatışmada dört terörist etkisiz hale getirildi. Söz konusu saldırıda, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Teröristler tarafından, Bitlis Mutki İlçe Jandarma Komutanlığına, uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunuldu. Açılan ateşlere derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine taciz ateşi kesildi.

YOLCU OTOBÜSÜ, YOLCULAR İNDİRİLEREK YAKILDI

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristler tarafından, Van / Erciş ilçesi Bucaközü Mahallesi mülki sınırları içerisinde, Erciş-Patnos karayolu kesilerek özel şirkete ait bir yolcu otobüsü durdurularak, yolcuların indirilmesini müteakip yakıldı. Olay yerine birlikler sevk edilerek, olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Birliklerin sevki ile teröristler olay bölgesinden kaçtı.

Silahlı iki terörist tarafından, Diyarbakır Hazro ilçesi Çitlibahçe Mahallesi mülki sınırları içerisinde, içinde üç vatandaş bulunan özel bir elektrik dağıtım şirketine ait bir kamyonet durdurularak gasp edildi. Cumhuriyet savcısının talimatıyla, olayla ilgili adlî tahkikat başlatıldı.

Silahlı üç terörist tarafından, Diyarbakır Kocaköy ilçesi Yazıköy Mahallesi mülki sınırları içerisinde, özel madencilik şirketlerine ait iki kamyonet durdurularak kamyonet sürücüleri tehdit edildikten sonra araçlar gasp edildi. Cumhuriyet savcısının talimatıyla olayla ilgili adlî tahkikat başlatıldi.

Mardin Nusaybin Demirtepe Hudut Karakol Komutanlığı bölgesinde hududu yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı. Yakalanan terörist Nusaybin Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi ve olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.