Erzincan’da önceki gün yol kesip eylem yapan bir grup teröristin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 60 yaşındaki Makbule Vural, Erzincan’ın İliç ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından, ilçeye bağlı Küçük Armutlu köyünde toprağa verildi.

Teröristler tarafından öldürülen Makbule Vural’ın cenazesi İliç ilçesi Yusuf Ziya Demir Camiinde kılınan öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, ilçeye 24 kilometre uzaklıkta bulunan Küçük Armutlu köyünde toprağa verildi.

İliç ilçesi Türk Bayrakları ile donatılırken, düzenlenen cenaze törenine Vali Süleyman Kahraman, eşi Hurşit Vural, çocukları ve ilçe sakinleri katıldı. Evli, 5 çocuk annesi ve 7 torunu bulunan Makbule Vural’ın cenaze töreni öncesi konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kahraman, “Türk milleti tarihin hiçbir döneminde kimseye boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir. Ecdadımız; din, dil, ırk ve mezhep ayrılığı yapmaksızın asırlarca bu topraklarda kardeşçe yaşamıştır ve yaşamaya devam edecektir. Kürdü, Lazı, Çerkezi hiçbir aramızda fark yok birbirimize çok sıkı bir şekilde kenetlendik. Bu hain terör örgütünün Kürtlerle hiçbir alakası yoktur. Onlar asla öyle değildir. Onlar dış güçlerin maşası durumundadır. Bunu hepimiz biliyoruz, dünya biliyor.” dedi.

Müftü Yardımcı Dr. Mehmet Reşat Şavlı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Makbule Varlı’nın cenazesi Türk Bayrakları açılarak ve tekbirler getirilerek omuzlarda Kaymakamlık binasına kadar taşındı. Makbule Varlı’nın cenazesi daha sonra cenaze aracı ile Küçük Armutlu Köyüne götürülerek toprağa verildi.

Erzincan Kemah karayolu Acemoğlu mevkisinde önceki gün bir grup terörist karayolunu ulaşıma kapatmış ve 2 iki aracı yakarak eylem yapmıştı. Eylem esnasında Ali Rıza Vural içerisinde 11 yaşındaki torunu, eşi ve yengesinin bulunduğu otomobil ile bölgeden kaçmak isterken, teröristler tarafından açılan ateş sonucu 60 yaşındaki Makbule Vural hayatını kaybetti.