Şırnak’ta iki ayrı sığınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün Şırnak’ta yapılan operasyonda bulunan iki ayrı sığınakta, bir adet 60 mm’lik havan, dört Kalaşnikof piyade tüfeği, iki dolu şarjör, 23 Kanas şarjörü, 18 Kanas fişeği, bir patlayıcı madde ve düzeneği, 15 kilogram amonyum nitrat, bir tüp, beş dinamit lokumu, bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve 200 metre kablo ele geçirildi.

Aynı gün içindeki diğer olaylar ise şöyle sıralandı:
Şanlıurfa Viranşehir'de yapılan operasyonda, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçundan, altı işbirlikçi gözaltına alındı. Bir Kalaşnikof piyade tüfeği, dört şarjörü, 186 fişeği, bir G-1 piyade tüfeği, bir şarjörü, iki tabanca, altı şarjörü, 387 fişeği, 792 boş kovanı, beş av tüfeği ve 64 fişeği ele geçirildi.

Erzurum Karaçoban’da 10, Kars Sarıkamış’ta üç olmak üzere toplam 13 işbirlikçi 'Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçundan gözaltına alındı.

Hatay Belen’de, devam eden operasyonda iki adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu sekiz terörist, Şırnak Silopi’de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkâri Şemdinli’de iki, Tunceli Pertek’te bir olmak üzere toplam üç adet el yapımı patlayıcı ile Şırnak merkezde bir adet anti personel mayın yapılan yol kontrol faaliyetleri esnasında bulunarak imha edildi.

Hakkâri Şemdinli’de yapılan aramalarda üç adet RPG-7 roketi ve üç adet roket sevk fişeği bulundu.

Kilis Elbeyli’de, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçlerince yakalandı.

Bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist Diyarbakır Sur ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.