Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK’nın Ağrı, Bitlis, Siirt, Van ve Diyarbakır’da saldırılar gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.

Genelkurmay’ın saldırılarla ilgili bilgi notları şöyle:

MERKEZ / AĞRI
Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından,, Ağrı İl merkezinde, Ağrı Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı nizamiyesine bir araçtan Kaleşnikof piyade tüfeği ve tabanca ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Silahlı saldırıya, nizamiye nöbetçileri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine, Bölücü Terör Örgütü mensupları geldikleri araçla olay yerinden kaçmıştır.

GÜROYMAK / BİTLİS
Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Bitlis / Güroymak ilçesi Aşağıkolbaşı Köyü yol ayrımında, Bitlis-Muş karayolu El Yapımı Patlayıcı patlatılarak iki şeridi ulaşıma kapatılmış, yoldan geçen araçlara uzun namlulu silahlarla ateş açılmış ve bir araç yakılmıştır.

PERVARİ / SİİRT
Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Siirt / Pervari ilçesi Köprüçay Jandarma Karakol Komutanlığı karakolun nizamiyesine ve Keşko Tepe Yakın Emniyet Üs Bölgesine, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından, derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine ateşler kesilmiştir. Olayı müteakip, bölgeye sevk edilen iki adet T-129 Atak Helikopteri ile teröristlerin kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

BAŞKALE / VAN

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 6’ncı Hudut Alay Komutanlığına bağlı Başkale'deki Tabur binasının kuzey istikametinden, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açılmıştır. Terörist ateşleri, unsurlarımız tarafından, derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine kesilmiştir. Olayda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

LİCE / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır / Lİce Abalı Jandarma Karakol Komutanlığına ait Yeni Karakol inşaat alanı Üs Bölgesinde emniyet tedbiri alan Komando Timlerine, Kannas ve Biksi ile taciz ateşinde bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından, ateşle karşılık verilmesi üzerine ateşler kesilmiştir. Taciz esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

BİSMİL / DİYARBAKIR

Silahlı ve maskeli beş Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Diyarbakır / Bismil Köseli Mahallesi bölgesinde Bismil-Diyarbakır karayolu kesilerek iki çekici ve bir kamyon yakmıştır.

MERKEZ / SİİRT

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Siirt / Merkez Gökçebağ Beldesi bölgesinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmelerine ait yer istasyonu (VOR) yakılmış, olay esnasında, istasyonda bulunan sekiz özel güvenlik görevlisine ait; - beş adet G-3 Piyade tüfeği - beş adet tabanca ve bir miktar fişek gasp edilmiştir.