Genelkurmay Başkanlığı, 30 Temmuz'da saat 20.06 sıralarında teröristlerin, Şırnak merkezde yol emniyet faaliyeti icra eden jandarma unsurlarına uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunduğunu bildirdi. Yapılan silahlı saldırıya, askerlerin derhal karşılık verdiği, iki uzman erbaş ve iki geçici köy korucusunun hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı ifade edildi.

Ayrıca 31 Temmuz 00.20 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Tahran-Van seferini yapan yolcu treninin Van-Saray-Keçikayası Mahallesi mülki sınırları içerinde geçişi esnasında, demiryoluna döşenen bir adet el yapımı patlayıcı patlatıldı. Patlama sonucu, demiryolunda ve vagonlarda hasar meydana geldı.

Yine dün saat 13.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından; Erzurum-Kars-Sarıkamış seferini yapan bir yük treninin, Sarıkamış-Handere köyü mülki sınırları içerisinde geçişi esnasında, önceden döşenen bir adet el yapımı patlayıcı patlatıldığı beldirildi. Meydana gelen patlama sonucu bir adet vagonda hasar meydana geldiği, olay sonrası bölgeye sevk edilen jandarma unsurlarına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından roketatar ile silahlı saldırıda bulunulduğu kaydedildi.
Silahlı saldırı sonucu, devlet demir yollarında çalışan bir işçinin şehit olduğu, bir geçici köy korucusunun da yaralandığı aktarıldı.

Aynı gün saat 09.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Ankara-Tahran seferini yapan İran’a ait bir yolcu treninin Bingöl-Genç-Yoldaşan köyü mevkiinden geçişi esnasında, önceden döşenmiş bir el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, yolcu treninin yük taşıyan son vagonu raydan çıkarak hasar gördü.