Sivas merkezli 18 ilde polislere yönelik yapılan operasyonda, 38 polis hakkında başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 6 polisten 2’i tutuklanırken 4’ü ise serbest bırakıldı. Tutuklanan polislerden Hasan G., “Teröristler dışarıda, onlarla mücadele eden polisler tutuklanıyor. Allah var, gam yok” dedi.

Cumhuriyet başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 38 polisten 27’si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kalırken, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 polis ile tebligatla çağrılan U.D., sağlık kontrolünden geçirilerek sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet başsavcılığında devam eden sorguları sonrası gözaltında bulunan H.D., Ö.Y. ve R.Ö. ile tebligatla ifadeye çağrılan U.D. serbest bırakıldı. İfadesine başvurulmak üzere davet edilen Ömer S. ise öğleden sonra ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Diğer 6 polis ise sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Mahkemedeki sorgunun ardından Hasan G. ve Abdullah S. tutuklanırken, C.K., Ş.P., F.A., ve M.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'ALLAH VAR, GAM YOK'

Adliyedeki işlemlerinin ardından Hasan G. ve A.S., sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane çıkışında Hasan G., “Teröristler dışarıda, onlarla mücadele eden polisler tutuklanıyor. Allah var, gam yok” dedi. Her iki polis daha sonra cezaevine götürüldü.