Genelkurmay Başkanlığı özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan terörist saldırılara ve yapılan müdahalelere ilişkin bilgi verdi.

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre dün ve bu gece meydana gelen olaylar şöyle;

8 Ağustos saat 16.30 sıralarında teröristler tarafından Bingöl Genç ilçesi Yeniyazı Jandarma Karakol Komutanlığına, büyükbaş hayvan sürüsü içerisinden uzun namlulu silahlar ile taciz ateşinde bulunuldu. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Taciz ateşi esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Bugün (9 Ağustos) saat 02.30 sıralarında silahlı teröristler tarafından, Diyarbakır Silvan İlçesi Dutveren mevkiinde, Diyarbakır-Batman karayolu kesilerek durdurulan bir TIR yakıldı.

8 Ağustos 20.15 sıralarında teröristler tarafından, Ağrı Doğubayazıt ilçesi General Çetin Başar Kışlasına uzun namlulu silahlar ve roketatar ile silahlı saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine, askerler tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Dün (8 Ağustos) saat 19.45 sıralarında teröristler tarafından, Muş Bulanık İlçesi Karaağıl Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silahlar ve roketatar ile silahlı saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine, askeri unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi.

KORUCULAR, TERÖRİSTLERİN KAPATTIĞI YOLU AÇTI

Aynı gün saat 19.15’te silahlı teröristler tarafından, Mardin Ömerli ilçesi Sivritepe yol ayrımında, yolun kesildiği ihbarı alınması üzerine, Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığınca, yakın noktada bulunan Geçici Köy Korucu Timi, bölgeye sevk edildi. Durdukları araç içerisinde bulunan bir kamu çalışanının kurum kimliği ve zati tabancası gasp edildi, Geçici Köy Korucu Timinin müdahalesiyle kapatılan yol trafiğe açıldı.

TERÖRİSTLER HES’E SALDIRDI

Saat 15.00 sıralarında teröristler, Diyarbakır Kulp ilçesi Yaylak mahallesinde, HES-1 Bölgesine gelerek, bekçiyi alıkoymayı müteakip araçla bölgeye getirdikleri patlayıcıları, kumanda odasına ve havuz kapaklarına yerleştirdikten sonra patlattı. Hidroelektrik Santraline yapılan saldırıda, maddi hasar meydana geldi.