Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Silopi’de askeri kışladaki nöbet kulübesine terör örgütüne müzahir yüzleri kapalı 4-5 kişi tarafından havai fişek ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, dün (15 Şubat) saat 09.30 sıralarında yaşanan olaya ilişkin internet sitesi üzerinden şu bilgi paylaştı: “Bölücü terör örgütüne müzahir yüzleri kapalı dört-beş kişilik bir grup, General Zeki Durlanık Kışlası lojmanlarının kuzeyinde yer alan Şehit Harun Boy Mahallesi'ndeki bir sokaktan (kışlaya yakın), kışladaki bir nöbet kulübesine 25-30 adet havai fişek atılmış, aynı anda uzun namlulu silahlarla 50-60 el ateş açılmıştır. Nöbetçilerin havaya ateş açması üzerine anılan mahalleden açılan ateşler kesilmiş, saldırgan şahıslar kaçarak bölgeden uzaklaşmışlardır. Olay sonrasında kışla ani müdahale kuvveti, bir kobra aracı ile kışlada ateş edilen mevkiye sevk edilerek bölge kontrol altına alınmış, olayda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır.”

ASKERLER ARAMALARDA CEPHANELİK ELE GEÇİRDİ

Ayrıca, önceki gün (14 Şubat) günü saat 13.20 sıralarında Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen arazi araması neticesinde toprağa gömülü olarak, “Bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet savunma tipi el bombası, beş adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 150 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 4 adet kütüklük ele geçirildiği ifade edildi.

Bitlis Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, adli tahkikat başlatıldığı, ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemelerin muhafaza altına alındığı kaydedildi. Yine aynı gün saat 18.40 sıralarında ise Şanlıurfa Suruç ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde güvenlik güçleri tarafından, şüphe üzerine durdurulan bir araç içerisinde ele geçirilenler ise şöyle sıralandı: “30 adet el yapımı patlayıcı, bir adet uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı, 46 adet molotof kokteyli, bir adet uzaktan kumanda, bir adet tabanca, bir adet fotoğraf makinesi, 23 adet çakmak, bir adet sırt çantası, üç adet eldiven, üç adet bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçası ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak beş şahıs gözaltına alınmış olup, adli tahkikat başlatılmıştır.”