MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, Doğu ve Güneydoğu’nun Türkiye’nin elinden çıktığını söyledi. Demirel, bunun en basit örneğinin eskiden terörist cesetlerinin gece gömülürken, şimdi devletin resmi araçlarıyla ve gösterilerle gömülmesi olduğunu belirtti.

İç güvenlik paketi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' sözlerini değerlendiren Demirel’e göre, güvenlik politikaları hükümetin çıkarlarına feda ediliyor. Demirel, devletin bir 'akıl tutulması’ yaşadığını, hükümetin de sürekli olarak insanlara yalan söylediğini belirtiyor. PKK’ya verilen tavizler ve anlaşmalarla Türkiye'nin adeta bölünmenin eşiğine geldiğini ifade eden Demirel, "Silah bırakma olayı safsatadan başka bir şey değildir. Bir ara PKK’lıların çekildiği falan söyleniyordu. Çekilen PKK’lı gördük mü? Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki 'Kürt sorunu diye bir şey yoktur.' Ancak Mardin’de 'Kürt sorun vardır, Kürt'ün sorununu biliyoruz' diyordu. Burada bir çelişki var. İnsanlar bu söylemlere bakarak, aradaki çelişkileri görüp iyi değerlendirmelidir." dedi.

'SINIRLARIMIZ YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ'

Demirel, Türkiye'nin o bölgelerden adeta çekildiğini, sınır güvenliğinin de kalmadığını anlattı. Hatta PKK'nın yaralılarının da Türkiye’de tedavi edildiğinin görüldüğünü belirten Demirel, "Eğer ordumuz yoksa, benim bayrağım yoksa, orada ve analar ağlamıyorsa bunda yoğuz biz. Gerekirse savunacağız, bizim anamız ağlayacak. Ama ülke bütünlüğü zarar görmeyecek. Bu düşüncedeyiz. Biz hükümetin bu konuda sürekli yalan söylediğini biliyoruz. Bunu vatandaşa da sürekli anlatmaya çalışıyoruz. Yalan söylüyorlar. Güvenlik politikaları da hükümetin içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için adeta feda ediliyor." diye konuştu.

'TERÖR GÜÇLENDİ, PALAZLANDI'

Terörün çözüm süreciyle bir defa güçlendiğini, palazlandığını ifade eden Demirel, gelinen durumu şöyle özetledi: "13 yıl önce PKK’nın leşleri gömülürken yatsı namazından sonra gömülürdü. Yani hava kararsın, yüzümüz görünmesin diye. Cesetlerini toprağa verirken kesinlikle geceyi seçerlerdi. Yüzlerini de kaparlardı. Şimdi bakıyoruz; resmi araçlarla törenler yapılıyor. Resmi araçlarla, devletin araçlarıyla cenazeler taşınıyor ve gösteriler yapılıyor. Terörü halletmiş mi oluyoruz? Hayır. Biz geri adım attık. Biz çekildik. Terör olayı bitmemiştir, eğer oradan şehit gelmiyorsa bunun sebebi oradaki güvenlik güçlerinin olmamasıdır. Güneydoğuda biz yoğuz artık, bunu kabul edelim artık. İki mahalleye hendek kazdılar, bunu iki ay geçemedik. İtfaiyemiz geçemedi, polisimiz de geçemedi, ambulanslarımız da geçemedi."