Genelkurmay Başkanlığı, 3 Ağustos'ta Doğu ve Güneydoğu illerinde meydana gelen terörist saldırılara ilişkin kamuoyunu bilgelendirdi.

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 3 Ağustos'ta meydana gelen saldırılar şöyle:

Saat 20.40 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu dört-beş terörist tarafından, Midyat-Nusaybin kara yolunda bir kamyon ile bir çekici durdurularak yakıldı.

Saat 20.00 sıralarında teröristler tarafından, Hakkâri Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine, askerler tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi.

Saat 19.25 sıralarında bu kez teröristler tarafından, Baraj Üs Bölgesine, Babakaya Üs Bölgesine ve Silvan-Baraj yolunun emniyetini alan askerlere roketatar ve uzun namlulu silahlar ile eş zamanlı olarak saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine, askeri unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Saat 19.10 sıralarında teröristler tarafından, Diyarbakır Kulp Bayır Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine, unsurlar tarafından karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Saat 17.30 sıralarında üç terörist tarafından, Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üstünde bir adet TIR’ın yolu kesilerek durduruldu ve molotof kokteyli atılmak suretiyle yakıldı.

Saat 16.40 sıralarında teröristler tarafından, Kiğı baraj inşaaatına çimento götüren kamyonların emniyetini alan iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracın (TTZA) geçişi esnasında önceden yola döşenmiş mayın / el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Söz konusu saldırıda, herhangi bir zayiat meydana gelmedi, TTZA'da maddi hasar meydana geldi.

Saat 12.10’da teröristler tarafından, Hakkâri Çukurca’da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesine üç adet havan mermisi atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine, askerler tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi

Sabah 09.15 sıralarında Ağrı İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, İran-Ankara doğalgaz boru hattında bir adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Yine saat 07.30’da teröristler tarafından, Bitlis İl Jandarma Komutanlığına ait iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca (TTZA) El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenlendi.

Saat 06.05’da ise teröristler tarafından, Diyarbakır Bayrambaşı-Silvan yolunda mayın / el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla, Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığından görevlendirilen iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca (TTZA) EYP’li saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu bir uzman çavuş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı, bir TTZA hasar gördü.

Sabaha karşı 04.45 sıralarında teröristler tarafından, Hatay Arsuz İlçesi Yelligedik Tepe bölgesinde bulunan elektrik trafosuna El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenlendi ve yüksek gerilim hattı direği devrildi.

Aynı dakikalarda Muş Bulanık, Malazgirt, Varto ilçelerinde Muş İl Jandarma Komutanlığınca, bölücü terör örgütü adına faaliyet yürüten şahısları yönelik icra edilen operasyonda; sekiz şüpheli gözaltına alındı. Bir adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet M-16 piyade tüfeği, şarjörü, 161 adet 5,56 mm piyade tüfeği, fişeği, bir adet tabanca, iki adet tabanca şarjörü, 12 adet 7,65 mm tabanca fişeği, iki adet el bombası ve çeşitli örgütsel doküman ele geçirildi.

Sabaha karşı 02.15 sıralarında teröristler tarafından, Şırnak merkez 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.