Bölücü terör örgütü mensubu teröristler, Diyarbakır-Bingöl karayolunda 37 aracı durdurularak trafiğe kapattı. Ayrıca elektrik dağıtım şirketi ile su-kanalizasyon işletmeleri çalışanlarının şirket araçlarını ve telefonlarını gasp etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) internet sitesinden 23 Temmuz günü yaşanan önemli yurt içi olaylara ilişkin yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır Lice ilçesi Yaprakköy mahallesinde Lice-Kulp karayolunda 8 araç durdurularak trafiğe kapatıldı. Teröristler, Diyarbakır-Bingöl karayolu Diyarbakır Lice ilçesi Çalıbükü mevkiinde ise 37 aracı durdurdu. Söz konusu kapalı yollar, jandarmanın müdahalesi ile trafiğe açıldı.

ŞAHISLAR TEHDİT EDİLDİ, ARAÇ VE TELEFONLARI GASP EDİLDİ

Açıklamada 23 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Erzurum Tekman ilçesi Hamzalar mahallesi Doğruyol mezrasında, bölgede elektrik sayacı okumak için bulunan bir elektrik dağıtım şirketi çalışanı 2 vatandaşın tehdit edildiği, şirkete ait araç ve şahısların üzerinde bulunan 2 adet cep telefonunun gasp edildiği bildirildi.

Ayrıca, bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist tarafından, 23 Temmuz günü saat 18.30’da, aynı bölgede, Erzurum Su ve Kanalizasyon İşletmeleri çalışanı4 vatandaşın tehdit edildiği, şirkete ait araç ve şahısların üzerinde bulunan 4 adet cep telefonunun gasp edildiği aktarıldı.