Genelkurmay Başkanlığı dün yaşanan önemli yurtiçi olaylara ilişkin yazalı bilgilendirme yaptı.

TSK’nın internet sitesinden yapılan bilgilendirmede şunlar yer aldı:

"Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından, Erzurum- Iğdır kara yolu Kars Kağızman Gavalık Tepe Mevkiinde kesildi ve Erzurum’dan Iğdır’a gitmekte olan on bir araç durdurularak yakıldı. Olay yerine Jandarma unsurlarının sevki üzerine, teröristler bölgeden kaçtı ve yol tekrar trafiğe açıldı.

Bölücü terör örgütü mensubu üç terörist, Şırnak Silopi Görümlü Beldesinde bulunan Silopi Termik Santrali tarafından işletilen kömür ocağına gelerek, ocakta çalışan iki işçiyi alıkoydu, bir adet iş makinesini uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcı ile tahrip etti. Teröristler tarafından alıkonulan iki işçi bilahare serbest bırakıldı.

Yüzleri maskeli bir grup tarafından, 21 Temmuz 2015’te, Şırnak Cizre’de, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 172’nci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığına ait iki kışlaya, ilçe içerisinden uzun namlulu silahlarla kısa süreli ateş açtı. Ateşe nöbetçiler tarafından derhal ateşle karşılık verildi ve açılan karşı ateşleri müteakip anılan grubun ateşleri kesildi. Söz konusu olaylarda herhangi bir zayiat meydana gelmedi."