Genelkurmay Başkanlığı yurt içinde meydana gelen önemli olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Hakkâri bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait bir kısım terörist barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava ve kara harekatı ile imha edildi.

Kars bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait bir kısım terörist barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava ve kara harekatı ile kullanılamaz hale getirildi.

Irak Kuzeyi Sinath Haftanin, Metina ve Kandil bölgelerinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen 17 ayrı noktadaki barınak, mağara ve toprak altı sığınak icra edilen hava harekatı ile imha edildi.

YABANCI UYRUKLU DEAŞ’LILAR YAKALANDI

Kilis’te, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 18 şahıs; Gaziantep’te de Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 8 şahıs yakalandı.

BİR KORUCU YARALANDI

Muş Kızılağaç bldesi Arpayazı köyünde, bir geçici köy korucusu uğradığı silahlı saldırı sonucu hafif şekilde yaralandı. Korucu, sevk edildiği Muş Devlet Hastanesi'nde tedavisini müteakip taburcu edildi.