Genelkurmay Başkanlığı Hakkari Şemdinli, Şanlıurfa Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde ele geçirilen silah ve mühimmat ve patlayıcı maddelere ilişkin bilgi verdi. Silah ve mühimmatların bölücü terör örgütüne gönderilmek istendiği vurgulandı.

Şimdinli’de dün (1 Mart) saat 07.00 sıralarında güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında; 2 adet G-3 piyade tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet makineli tüfek, 88 adet piyade tüfeği şarjörü, 7 adet savunma tipi el bombası, 371 adet piyade tüfeği fişeği, 4 adet Roket atar sevk fişeği, 8 adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği, bir adet dinamit lokumu, 35 kilo amonyum nitrat, 2,5 kg toz patlayıcı madde ve patlayıcı yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Akçakale’de saat 13.00 sıralarında bölücü terör örgütüne gönderilmek üzere toprağa gömülü vaziyette uzun namlulu silahlar bulunduğu yönünde duyum alınması üzerine, güvenlik güçleri tarafından, Şanlıurfa/Akçakale’de bir şahsa ait tarlada yapılan aramada; 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet G-1 piyade tüfeği ve 3 adet şarjörü ele geçirildi. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldı ve bir şahıs gözaltına alındı.

Yine bölücü terör örgütüne silah sevkiyatı yapılacağı yönünde duyum alınması üzerine, Güvenlik Güçleri tarafından, Ceylanpınar’da bir otomobilde yapılan aramada; 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve beş adet şarjörü, bir adet makineli tabanca ve iki adet şarjörü ele geçirildi.