Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu’nun Başkanı Ziya Sözen, bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının koruculara yönelik baskılarının son günlerde arttığını belirterek, kendilerine yönelik tehdit mektupları geldiğini söyledi.

Ziya Sözen yaptığı açıklamada, “Son olarak Bingöl İli Yedisu ilçemizde korucular rehin alınıp darp edilmiş, Diyarbakır Silvan ilçesi ve Mardin Artuklu ilçesi Yayala köyünde korucularımızın evlerinin önüne tehdit mektupları bırakılmıştır. Ayrıca Hakkari Şemdinli ilçesi Konur köyünde iki gün önce BTÖ mensuplarınca kaçırılan köy korucumuz Selim Kılıç yoğun tehdit ve baskılara maruz bırakıldıktan sonra bugün serbest bırakılmıştır.“ dedi.

Çözüm sürecinin başladığı 2012 yılından bu yana bu tehditlere boyun eğmeyen 13 korucunun teröristlerce çarşı ortalarında arkadan silah sıkmak sureti ile şehit edildiğine işaret eden Sözen, halen kaçırılıp rehin alınan 4 korucunun olduğuna dikkat çekti.

Sözen, bu tehditlere korucu camiası olarak bütün varlıkları ve güçleri ile canları pahasına direnmeye devam edeceklerini vurguladı. Bölücü terör örgütünün tehdit mektuplarının yanı sıra sözde din adamları ve çeşitli guruplarla koruculara yönelik psikolojik baskı uygulandığından da söz eden Ziya Sözen, devletin kendilerine sahip çıkması çağrısında bulundu.

Sözen, “Devletin güvenini ve otoritesini sarsacak her türlü girişime karşı devletimiz en sert ve en caydırıcı tedbirleri almaktan bir an bile tereddüt göstermemelidir. Kamu güvenliğine karşı yapılan her türlü saldırı anında bertaraf edilmelidir. Halkımızın güvenini yeniden sağlamaya yönelik ciddi adımlar atılmalı, yeni tedbirler alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki BTÖ mensuplarının ve siyasi uzantılarının 30 Yıldır silahla korucularımıza karşı kuramadıkları üstünlük mücadelesini bugün devletimizin bölgedeki yanlış politikaları yüzünden silahsız bir şekilde kurmaya çalışmakta ve bir nevi de başarılı olmaktadır. Bizim gördüğümüz bu yanlış uygulamaları devletimizin tüm birimlerinin görmesini ve gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz.” düşüncesini aktardı.