Şemdinli-Hakkâri karayolunu kesen teröristlerin, olay yerinden kaçmaya çalışan bir sivil araca ateş açması sonucu yaralanan bir vatandaş, kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin 5 Eylül'de Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Korgan köyünde Şemdinli-Hakkâri karayolunu kestiği olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, olay yerinden kaçmaya çalışan bir sivil araca teröristlerin ateş açması sonucu bir vatandaşın yaralandığı ve sevk edildiği Şemdinli Devlet Hastanesi'nde vefat ettiği bildirildi.

TSK tarafından yapılan yazılı açıklamada, “5 Eylül günü saat 09.55 sıralarında Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Korgan köyünde bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Şemdinli-Hakkâri karayolu kesilmiş, olay yerinden kaçmaya çalışan bir sivil araca ateş açılmış, bir vatandaş yaralanmış ve sevk edildiği Şemdinli Devlet Hastanesi'nde vefat etmiştir.” denildi. TSK’nın yaşanan bu olay sonrasında bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için bölgedeki operasyonlarına devam ettiği kaydedildi.