Manisa’da faaliyet gösteren Manisa Teknik Elamanlar Derneği (MATED)’ne, "makul şüphe" gerekçesiyle Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından baskın yapıldı.

Saat 09.30 sıralarında dernek binasına gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, burada arama yaptı. Polis, bilgisayar ve bazı evraklara incelenmek üzere el koydu. Arama sırasında polis tarafından dernek binası önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, çekim yapmak için girmek isteyen basın mensuplarını içeriye almadı.

Derneğin avukatı Menderes Hırçıner, bunun tamamen bir algı operasyonu olduğunu söyledi. Av. Hırçıner, ortada hiçbir somut belge ve delil olmadan bu aramanın yapıldığını kaydetti. MATED hakkında savcılık tarafından arama talep edildiğini ve Manisa Sulh Ceza Mahkemesi tarafından arama kararı verildiğini söyledi. Somut hiçbir delil olmadığını belirten Av. Hırçıner, neyle ilgili de arama yapıldığının belli olmadığını kaydetti.

'ÜLKEMİZ 12 EYLÜL’ÜN KARANLIK GÜNLERİNE GERİ DÖNÜYOR'

Makul şüphe üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle derneğe gelinerek burada arama yapıldığının altını çizen Av. Menderes Hırçıner, “Bu tamamen bir algı operasyonu kapsamında kanaatimizce yürütülen bir soruşturma. Üzerinde tırnak bıçağı dahi taşımayan insanlar hakkında bugün burada Terörle Mücadele Müdürlüğü polisleri eşliğinde maalesef arama yapılıyor. Hiçbir somut delil yok, hiçbir somut belge yok. Ne arandığı belli değil, neyle suçlandığı belli değil. Bir derneğe bugün burada, 2015 Türkiye’sinde Terörle Şube Müdürlüğü polisleriyle girerek arama işlemi yapılıyor. Maalesef ülkemiz, 12 Eylül’ün karanlık günlerine geri dönüyor.” dedi.

'GERÇEK TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜDEADELE ETMEYENLER, ZEMİNİ ONLARA BIRAKIYOR'

Av. Hırçıner şöyle devam etti: “Ülkemizi demokratikleştireceklerini, özgürleştireceklerini söyleyenler, hızla antidemokratik uygulamalara imza atıyorlar. Gerçek terör örgütleriyle mücadele etmeyenler, zemini onlara bırakanlar, bugün burada terörle bağlantısı olmayan bir derneğe arama işlemi uyguluyorlar. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

'YAPILAN TAMAMEN ALGI OPERASYONU'

Bunun tamamen etrafta bir algı oluşturmak, bir olay varmış izlenimi vermek için yapılan bir şey olduğunu vurgulayan Av. Hırçıner, “Müvekkil derneğin herhangi bir hukuka aykırı hiçbir eylemi ve işlemi söz konusu değil. Tamamen yasalar çerçevesinde bulunan, bugüne kadar en küçük hukuksuzlukta bulunmayan bir dernek ancak maalesef yargı organları da özensiz davranarak, burada haksız bir arama kararı vermişlerdir. Memur arkadaşlar da içeride bu kararı uyguluyorlar. Biz kararın haksız olduğunu ve Anayasa Mahkemesi’ne bu haksızlığın tescilini, Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ederek tescilini yapacağız. Müvekkil derneğimizin hakkını her türlü hukuki platformda arayacağız.” diye konuştu.

'DERNEĞİN TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU İLE HİÇBİR BAĞLANTISI YOK'

Av. Hırçıner, aynı anda Manisa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü'nde de aramaya yapıldığını, derneğin bu kurumla hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi: “Bugün bu soruşturma kapsamında aynı zamanda Manisa TKDK’da da arama yapılıyor ancak bizim müvekkil derneğimizin bu kurumla ne gibi bir bağlantısı var, biz onu anlayamadık. Derneğin bu kurumla hiçbir hukuki, organik, inorganik bir bağlantısı bulunmuyor. Savcılık tarafından talep olunması üzerine mahkeme tarafından, makul şüphe gerekçesiyle derneğimizde bir arama işlemi gerçekleştirildi. Bu arama işlemi, baştan sona tamamen hukuksuz bir işlem. Şu anda burada yapılan arama uygulaması, gerek uygulamasıyla gerek karar verilmesiyle gerek aramanın biçimi itibariyle baştan sona hukuksuzluklarla dolu ve biz bu hukuksuzluğun karşısında gereken mücadeleyi vereceğiz.” dedi.