Cuma namazının ardından Orhangazi Parkı’nda basın toplantısı düzenleyen AGD üyeleri, Fransa’nın başkenti Paris’te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırısını tasvip etmediklerini dile getirdi. Basın açıklaması metnini okuyan AGD Bursa Şube Sekreterya Başkanı Furkan Kalabalık, saldırının bahane edilerek Peygamber Efendimiz’e (SAV) saygısızlık edilmemesi gerektiğini kaydetti. Kalabalık, "Biz bu olayların, tetiği çeken kim olursa olsun daha büyük operasyonlara zemin hazırlanmak için yine bizzat batı tarafından tertiplendiğini biliyoruz. Paris’te yapılan sözde teröre tepki ve basın özgürlüğü yürüyüşünü de bu bağlamda değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Medya kuruluşlarını eleştiren Kalabalık, kimi medya kuruluşunun, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı, sözde basın özgürlüğü adı altında eleştirirken, olayı İslam düşmanlığına ve Efendimize (SAV) hakarete pirim verme noktasına kadar getirdiğini ifade etti. Bir kısım medya kuruluşunun, Amerika, Fransa ve İsrail’in İslam coğrafyasını kan gölüne döndürmelerini basın özgürlüğü kapsamında değerlendirebildiğini vurguladı.

AGD olarak hiçbir terör olayını tasvip etmediklerini dile getiren Kalabalık, "Tüm çirkefliğine rağmen Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyı da tasvip etmiyoruz. Çatışma ve kaos ortamının tek kazananının, ırkçı emperyalizm olduğunu dile getiriyoruz. Terörü bitirecek sürecin, Amerika, AB ve İsrail ile kol kola Paris’te yürümekten değil, D8 ülkelerinin ve dünyanın tüm mazlum ülkelerinin liderleri ile aynı safta, emperyalizme karşı İstanbul’da yürümekten geçtiğine inanıyoruz." diye konuştu.