Son günlerde artan terör olayları ve ardı ardına gelen şehit haberlerine tepki gösteren İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, hizmet birimlerinin dış cephelerine Türk bayrağı astı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Terörle, kanla beslenen hiçbir odağın, acılarımız üzerinden zafere ulaşması mümkün olmayacaktır.” dedi. Gözyaşlarının artık dinmesi gerektiğini belirten Akpınar, barış mesajı verdi.

'TERÖR BİTMELİ'

Terörün her türlüsüne karşı çıktıklarını belirten Başkan Akpınar, "Siyasette yaşanan belirsizlik ve bununla paralel ilerleyen terör saldırıları, ne yazık ki uzun süredir içimizi acıtıyor. Baba ocaklarına, ana yüreklerine düşen ateşler, şehit cenazeleri ne yazık ki kalbimizi derinden kanatıyor. Türk toplumu olarak, barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz süreçteyiz. Terör bitsin, analar ağlamasın istiyoruz." dedi.

'ZAFERE ULAŞAMAYACAKLAR'

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yurtta barış, dünyada barış" sözünü hatırlatan Akpınar, "Atatürk'ün bu düşüncesine bağlı olarak, barışı yeniden inşa etmeli ve güçlendirmeliyiz. 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne az bir zaman kala, barışın ve kardeşliğin anlamını yeniden sorgulamalı, benimsemeliyiz. Terörle, kanla beslenen hiçbir odağın, acılarımız üzerinden zafere ulaşması mümkün olmayacaktır." diye konuştu.