Beyoğlu'nda bir araya gelen taksi şoförleri, son dönemlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için konvoy oluşturarak Boğaz Köprüsü üzerinde kontak kapattı.
Araçlarını Türk bayrakları ile donatan taksiciler, polisin gelmesiyle köprüden ayrıldı.

Son günlerde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşanan terör saldırılarında çok sayıda asker ve polisin şehit olması üzerine, başta Birleşik Taksi Şoförleri Derneği’ne üye taksiciler olmak üzere İstanbul’da toplanan çok sayıda taksi şoförü terör saldırılarını protesto etti. Araçlarını Türk bayrakları ile donatan taksiciler, Beyoğlu’nda toplanıp kornalar eşliğinde konvoy yaparak Boğaz Köprüsü’ne doğru harekete geçti.

OKMEYDANI’NDA KONVOYA TAŞLI-ŞİŞELİ SALDIRI

Yaklaşık 200 araçlık taksi konvoyu Okmeydanı Şark Kahvesi, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde seyrederken, ara sokaklardan çıkan kimliği belirsiz kişiler, taş ve cam şişelerle konvoya saldırdı. Olayda bazı ticari taksilerin camları kırılırken yaralanan olmadı.

BOĞAZ KÖPRÜSÜ’NDE KONTAK KAPATTILAR

Konvoy daha sonra Bomonti Tüneli’nden Beşiktaş Meydanı’na inerek Boğaz Köprüsü’ne ilerledi. Taksi sürücüleri saat 23.40 sıralarında köprünün tam ortasına geldiğinde kontak kapattı. Araçlarından inen taksiciler, köprü üzerinde “Şehitler ölmez Vatan bölünmez” sloganları eşliğinde Türk bayrağı açtı. Karşı şeritten Avrupa Yakası’na ilerleyen bazı sürücüler de korna çalarak protestoya destek verdi. Bu sırada köprü koruma polisleri olay yerine geldi. Polislerle yapılan kısa görüşmenin ardından taksiciler araçlarına binerek köprüden ayrıldı. Yaklaşık 10 dakika trafiğe kapanan Boğaz Köprüsü’nün Ankara istikameti de tekrar ulaşıma açıldı.

“TERÖR BELASINI, DESTEKÇİLERİNİ VE İŞBİRLİKÇİLERİNİ LANETLİYORUZ”

Köprü çıkışında Birleşik Taksi Şoförleri Derneği başkanı Hüseyin Duman gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Duman şunları söyledi; “Son dönemlerde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırılar öncelikli olarak tüm Türk ulusunu ve biz İstanbul taksicilerini derinden sarsmıştır. Bu menfur saldırılar sonucu şehit olan askerlerimize, polislerimize, Cenabı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diler, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ederiz. Vatan hainlerinin, ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür terör eylemlerinde toplumumuz daha çok birbirine kenetlenmektedir. Bilinmesi gereken bir başka konu da biz taksicilerin içerisinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez birçok kardeşimizle birlikte bir aradayız. Bütün olarak bu terör belasını, destekçilerini ve işbirlikçilerini lanetliyoruz.” Yapılan açıklamanın ardından taksi şoförleri bir süre daha konvoy eşliğinde ilerleyerek gözden kayboldu.