Hatay'ın Erzin ilçesinde Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın düzenlediği 'Teröre lanet şehide saygı' yürüyüşünde sağduyu çağrısı yapıldı. Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Korkmazer, "Asla fevri davranmayalım provokasyonlara gelmeyelim." dedi.

Artan terör olayları Erzin'de protesto edildi. Erzin Ülkü Ocakları'nın tertiplediği 'Teröre lanet şehide saygı'’ yürüyüşüne yaklaşık beş bin kişi katıldı. Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe, MHP İlçe Başkanı Müzeyyen Akın, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşların katıldı. Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Korkmazer, yaptığı basın açıklamasında katılımcılara, "Asla fevri davranmayalım, provokasyonlara gelmeyelim." diyerek, vatandaşları provokatörlere karşıda uyardı.

Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirten Mustafa Korkmazer, şunları söyledi: ''Bugün burada siyaset konuşmayacağız. Buraya gelenler ferdi davranmasınlar. Biz vatanımızın birliği bütünlüğü için, canını veren şehitler için buradayız. Onun için siyaset yapmayacağız. Kimse provokasyona gelmesin. Askerlerimize, polisimize alçakça pusu kuranlara fırsat vermeyeceğiz. Teröre sessiz kalanlar da en az teröristler kadar suçludur. Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler, bir gün mutlaka yaptıklarının cezasını çekeceklerdir. Milletimizin başı sağ olsun. Üzerine basa basa söylüyorum; provokasyona gelmeyelim. Şehitlerimizin kanında parmağı olanları kahrı perişan eyle Allah'ım. Milletimizin başı sağ olsun."

Açıklamanın ardından Eseli Mahallesi'ne kadar yürüyen vatandaşlar, terörü ve destekleyenleri attıkları sloganlarla protesto etti. Yürüyüşten sonra aynı alanda toplanan kalabalık, İstiklal Marşı'nı okudu. Ülkenin birliği ve beraberliği için yapılan duanın ardından kalabalık sessizce dağıldı.