Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, ters yöne girdiği iddia edilen motosiklet, normal güzergahında seyreden minibüsle çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Recep Ayyıldız (60) hayatını kaybederken, yaralanan oğlu İlhan Ayyıldız hastaneye kaldırıldı.

Yakın Çevre Yolu 11 Eylül Bulvarı'nda saat 04.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında Recep Ayyıldız, oğlu İlhan Ayyıldız'ı da (27) alarak motosiklete bindi. 16 LEM 77 plakalı motosiklet iddiaya göre; ters yönde seyrederken Mustafa Erdem'in (48) kullandığı 16 JRU 95 plakalı servis minibüsü ile çarpıştı. Motosiklet sürücüsü kaza yerinde hayatını kaybederken, yaralanan oğlu İlhan Ayyıldız olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayyıldız'ın; ilk tedavisinin ardından alınan ifadesinde, girdikleri yolun daha önceden İzmir istikametine gidiş yönü olduğunu, ancak yapılan yol çalışmasından sonra Ankara istikametine olarak değiştirildiğini ve bununla ilgili herhangi bir uyarının bulunmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

Cumhuriyet savcısının kaza yerinde yaptığı incelemenin ardından Recep Ayyıldız'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.