Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, siyasi iktidarın sendikalar üzerinde her türlü ahlaksız metotları kullandığını, kul hakkı yenilip makamların ulufe gibi dağıtıldığını söyledi. TES'in 23. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Demirtaş, sendikalarının 23 yıl önce bir avuç fedakar eğitim çalışanının üstün ve ihlaslı gayretleriyle kurulduğunu ifade etti.

TES’in bundan önce olduğu gibi bundan sonra da doğruları söylemeye devam edeceğini belirten Demirtaş, "Siyasi iktidarın her türlü ahlaksız metotları kullanarak üzerimize geldiği, sözde sendikalar marifetiyle sendikacılığı iğdiş etmeye çalıştığı, çalışanların korkutularak sindirildiği, tehdit ve tekliflerle eğitim çalışanlarının yönlendirildiği bir dönemde 220 bin üyenin varlığı daha bir anlam kazanmaktadır. Kul hakkının yenildiği, makam ve görevlerin adeta ulufe dağıtılır gibi pazarlandığı, makam ve mevkileri işgal edenlerin siyasetin tetikçiliğine soyunduğu, mevzuat ve hukukun ihlal edildiği ve kamu kurumlarının adeta kuralsızlığın ve keyfiliğin hakim olduğu bir anlayışla yönetildiği bu dönemde 220 bin yiğit eğitim çalışanının birlikteliğinin anlamı çok ama çok önemlidir." dedi.

TES olarak haksızlıkların, hukuksuzlukların ve keyfiliğin karşısında kale gibi durmaya devam edeceklerini vurgulayan Demirtaş, "Çalışanların haklarının korunması, kazanımlarının geliştirilmesi ve beklentilerinin karşılanması için var gücümüzle gayret göstermeye devam edeceğiz. Kamu çalışanlarının pazarlanmasına, haklarının gasp edilmesine, siyasetin ve bürokrasinin kölesi haline getirilmesine karşı sergilediğimiz ahlaklı mücadeleyi yılmadan, yorulmadan, bıkmadan yürütmeye devam edeceğiz." diye konuştu.