Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, bir gencin bisiklet ve 50 lirasını gaspeden zanlılar, olay polis merkezine intikal ettirilince '50 lira aldık ama 30 lirasını geri verdik' dediler. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan vatandaşlar, M.N.Ş.'nin gaspedildiğini söyleyince ekipler alarma geçti. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, gasp olayına karıştıkları iddia edilen A.P. ve V.D.'yi gözaltına aldı. Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği'nde ifade veren M.N.Ş., "Zorla paramı, bisikletimi ve tesbihimi alan şahıslar, bir süre sonra bisikletimi bırakarak kaçtılar. Olay yerine gelen polis ekipleri, beni gaspeden iki kişiyi yakaladı." dedi. Gözaltına alınan iki şüpheli, "Şahsın 50 lira parasını aldık. Bir süre sonra bizi görünce 30 lirayı geri verdik." diye konuştular. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Uludağ Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden A.P. ise Veysel Karani Mahallesi'ndeki işyerinin muhasebe odasında bulunan çelik kasalardan 23 bin 500 lira ve iki aracın anahtarının çalındığını söyledi. Olayla ilgili Savcılık soruşturma başlattı. Kestel Polis Merkezi Amirliği'ne gelen O.K. ise evine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin 20 bin lira parasını çaldığını öne sürdü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.