CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dün Aydın'ın Kuşadası Körfezi açıklarında avlanırken Suriyeli Muhammed’i kurtaran, Evran1 adlı teknesinin kaptanı Recep Evran’ı ziyaret etti.

Aydınlı kaptanın yaptığının insanlığa ders olması gerektiğini belirten Tezcan, “İnsanların yerinden yurdundan olmasının, düzenlerinin dirliklerinin bozulmasının ne kadar kötü olduğunu birebir, canlı yaşıyorsunuz. İnsanlığın ne olduğunu gösterdiğiniz için sizinle gurur duyuyoruz. İnsanlığa ibret olması lazım bunun. Burada bir Aylan bebek faciasını yaşamadık, kıyıya bebek cesedi vurmadı. Siz duyarlı olmasaydınız, o evladımızı da kıyıda bir Aylan bebek gibi görecektik. Bu olayda bütün insanlığın bir şeyi görmesi lazım. Halklarla uğraşıp dirlik ve düzenini bozduğun anda, en fazla bundan çocuklar ve masum insanlar zarar görüyorlar. O yüzden bir an önce Suriye’de de, Irak’ta da devletlerin istikrarı ve toprak bütünlüklerinin sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.” dedi.

İnsanlık görevini yerine getirdiğini belirten Recep Evran ise ilk etapta kaçak göçmenleri kurtardıktan sonra bölgede arama yaptıklarını ve küçük Muhammed’i o zaman gördüklerini anlattı.