Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu (TGC), hayatını kaybeden Onur Belge için başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Onur Belge'yi sevgi ve saygıyla anıyor, ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz." denildi.

TGC mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki Yönetim Kurulu üyesi, önceki Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanlarından Onur Belge bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Cenazesi 7 Eylül Pazartesi günü Kınalıada Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Sevgili meslektaşımız Onur Belge gazetecilik mesleğine uzun yıllar çok önemli hizmetler yaptı. Onur Belge'yi kaybetmenin acısı içindeyiz. Onur Belge'yi sevgi ve saygıyla anıyor, ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz."

ONUR BELGE'NİN ÖZGEÇMİŞİ

İstanbul 1946 doğumlu. İÜ Gazetecilik Enstitüsü'nde eğitim yaptı. İstanbulspor, Vefa, Taksim gibi takımlarda profesyonel futbol oynadı. Mesleğe 1968 yılında Günaydın gazetesinde spor muhabiri olarak başladı. Çalışmasını Hayat Spor, THA, Hürriyet, Fanatik’te sürdürdü. Hürriyet adına Londra’da görev yaptı. Gazete adlı yayının spor müdürlüğünü üstlendi. Aydınlık gazetesinde yazdı. Ayrıca Star Tv, Brt Tv ve Radyokulüp ve Bugün Gazetesi'nde çalıştı. Kanal A’da yorumcu olarak görev yaptı. Dünya Kupası Tarihi kitabı yayımlandı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nda yer aldı. İngilizce bilen Onur Belge evli, 1 çocuk babası. TSYD'de 2002-2006 arasında iki dönem başkanlık yaptı.