Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) ‘Nuh Köklü’nün öldürülmesi, nefret cinayetidir’ başlıklı açıklaması New York Times gazetesinde yer aldı. Gazetede yayınlanan makalede, TGC’nin “Bu vahim olay siyasetçilerin ‘benim esnafım aynı zamanda polistir’ açıklamalarının varacağı sonuçların en kötü örneğidir.” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Kadıköy’de gazeteci Nuh Köklü’nün arkadaşlarıyla kartopu oynarken camına kartopu isabet eden esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülmesi dış basında da yankı buldu. Merkezi ABD’de olan New York Times gazetesi bir makalede gazeteci Nuh Köklü’nün ölümüyle ilgili TGCnin açıklamasına da yer verdi.

Ceylan Yeğinsu imzalı ‘Türkiye’de kar bile politik renk taşıyor’ başlıklı makalede, Nuh Köklü’nün kartopu oynarken öldürülmesinin Türkiye’de politik renkler taşıyan bir dizi şok dalgasına yol açtığı belirtildi. TGC’nin olayla ilgili yaptığı açıklamada yer alan, “Nuh Köklü’nün öldürülmesi bir nefret cinayetidir. Bu vahim olay siyasetçilerin ‘benim esnafım aynı zamanda polistir’ açıklamalarının varacağı sonuçların en kötü örneğidir” ifadelerine dikkat çekilerek, bu durumun olayların tohumlarını ektiği belirtildi. Haberde ayrıca Köklü’nün cenazesinin toprağa verildiği Ankara’ya komşuları tarafından kartopu oynanarak uğurlandığına da dikkat çekildi