Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Diyarbakır'da İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesi ve ardından çıkan olayları takip eden gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

Gazetecilere yapılan saldırıyla gerçekleri gizlemenin amaçlandığı denilen açıklamada, şu görüşler dile getirildi: "Diyarbakır’da İhya-Der'in Aytaç Baran’ın ve ardından çıkan olaylarda 2 kişinin öldürülmesi olayını takip eden 3 meslektaşımızın yaralanması bizleri derinden üzmüştür.

Seçimlerin hemen ardından Diyarbakır’da dün yaşanan bu olayda saldırganlar meslektaşlarımız DHA muhabiri Canan Altıntaş, kameraman Serdar Sınar ile İHA muhabiri Burak Emek’i hedef alarak saldırmışlar ve yaralamışlardır. Bu saldırı halkın doğru haber alma hakkına yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıda aynı zamanda halkın haber alma hakkı yaralanmıştır.

Bu karanlık saldırının arkasındakileri ve olayı kamuoyuna duyurmak için çalışan gazetecilere yönelik bu saldırı gerçekleri gizlemeyi amaçlamaktadır.

Hala hastanede tedavi gören arkadaşımız Canan Altıntaş başta olmak üzere Serdar Sınar ve Burak Emek’e geçmiş olsun diyoruz."