Türk Hava Kurumu (THK) Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı dolayısı ile Çanakkale Şehitler Abidesi'nde saygı uçuşu gerçekleştirdi.

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı nedeniyle Türkiye'de ilk defa 4 motorlu yamaç paraşütü ile saygı uçuşu yapıldı, şehitlikler üzerine karanfiller bırakıldı ve gökyüzünde pano açıldı. Uçuşu gerçekleştiren THK, aynı zamanda havadan da Şehitler Abidesi ve şehitliklerin görüntülerini çektirdi. THK, çektirdiği görüntüleri basınla paylaştı.

Etkinlik hakkında bilgi veren THK Genel Başkanı Vacit Ökten, gökyüzünün engin mevkilerinde saygı uçuşunu başarı ile gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şanlı zaferin 100'üncü yılında dört ayrı motorlu yamaç paraşütçümüz, ay yıldızlı bayrağımızı Ata'mızın posterini ve '100'üncü yılda gururluyuz, şehitlerimizi saygıyla anıyoruz' mesajlarını içeren panomuzu boğazın iki yakasında dalgalandırdı. Gökyüzünün engin mevkilerinde saygı uçuşumuzu başarıyla gerçekleştirdik.
Çanakkale Şehitleri Abidesi'nin üzerinde 'Her zaman kalbimizdesiniz' yazısı ile halkımızın duygularına tercüman olmaya çalıştık. Paraşütçülerimiz şehitlerimizin kabirlerinin üzerine, gökyüzünden kırmızı-beyaz karanfiller bıraktı." dedi.