Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, Şerefoğlu Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim etkinliğinde, Türkiye'nin prestijli firmalarından THY'nin güzel bir sosyal projeye imza attığını söyledi.

Projenin çocuklar ve çevre açısından önemine değinen Türköz, "THY, sosyal sorumluluk gereğince ilimizde 30 bin fidanı toprakla buluşturuyor. Bu proje kapsamında Kahramanmaraş'ın çehresinde ağaçlandırma yapılması bizleri mutlu ediyor. İnşallah bu fidanlar ağaç olarak çevreyi güzelleştirecektir" diye konuştu.

 

- "Yaşanır bir dünya için hatıra ormanı"

 

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu ise çocuklar için dikilen fidanların onlarla büyüyeceğini, projenin daha yaşanabilir bir çevre için önemli olduğunu belirtti.

THY ve Orman Genel Müdürlüğü arasından imzalanan protokol kapsamında kentte 30 bin fidanın toprakla buluştuğunu ifade eden Sabuncu, şunları kaydetti:

"THY, Türkiye'nin çeşitle yerlerinden uçuş yapan 0 - 2 yaş arasındaki çocuklarımızı baz alınarak bir sosyal sorumluluk projesi geliştirildi. Uçuş yapan 1 milyon çocuk adına fidan dikimi planlandı. Bu fidanlar ve çocuklar birlikte büyüyecek. Projenin hayırlı olmasını diliyorum."

THY Kahramanmaraş Satış Müdürü Gürel Tümer de her minik yolcu için minik bir fidan diktiklerini belirterek, yarının nesillerine teslim etmek üzere emanet alınan dünyayı, onlara en yaşanır şekilde teslim etme amacıyla hatıra ormanları oluşturduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından, katılımcılar fidan dikti.