Atatürk Havalimanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle 3 gündür aksayan uçuşlar normale dönmeye başladı. Bugün ise kötü hava koşulları nedeniyle THY, 42'si dış hat olmak üzere 68 uçuşu iptal ettiğini duyurdu.

İstanbul'u 3 gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve fırtına, hava ulaşımını da durma noktasına getirmişti. Uçuşların tamamına yakınının iptal edildiği Atatürk Havalimanı'nda geri kalan uçuşların birçoğu için uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi. Bazı uçaklar ise inişleri öncesinde uygun koşulların oluşmasını beklemek için havada tur üstüne tur attı. Dün sabah saatlerinden itibaren kar yağışının durması ile birlikte temizleme çalışmaları başladı. Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere havayolu şirketleri, 10 bin civarında yolcusuna otellere yerleştirse de özellikle dış hatlar yolcuları, 3 gün boyunca Atatürk Havalimanı'nı otele çevirdi.

THY, resmi internet sitesinde Atatürk Havalimanı merkezli gidiş-geliş güzergahlı toplam 68 uçuşunu kötü hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu. İnternet sitesi üzerinden yapılan duyuruda Atatürk Havalimanı'ndan 42'si dış hat 26'sı da iç hat uçuşu olmak üzere toplam 68 seferin, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. THY yetkilileri, yine de yolcularından uçuşları öncesinde havalimanına gelmeden internet sitesi ya da alo çağrı hattı üzerinden seferlerinin son durumları hakında bilgi almalarını önerdi.