THY’den yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaparak pistten çıkan Türk Hava Yolları TK 1878 sefer sayılı Milano - İstanbul uçağının hangara çekildiği belirtildi. Öte yandan geçici olarak kapatılan pistin seferlere açıldığı duyuruldu.

THY, sabah saatlerinde havalimanında pistten çıkan ve pistin uçuşlara kapatılmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

THY’den yapılan açıklamada, “Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaparak pistten çıkan Türk Hava Yolları TK 1878 sefer sayılı Milano - İstanbul uçağı hangara çekilerek bakıma alınmıştır. Geçici olarak kapanan pist seferlere açılmıştır.

İstanbul varışlı 57 yolcumuz sağlıklı bir şekilde alandan ayrılmış bağlantısı olan 40 yolcumuz da bagajları ile birlikte kendi seferlerine transfer edilmişlerdir.
Acil durum koşullarında uçağı başarılı bir şekilde indiren pilotlarımıza, uçak durduktan sonra çok kısa bir süre içerisinde yolcularımızı tahliye eden kabin ekibimize, soğukkanlı bir şekilde ekibimizle iş birliği içerisinde tahliyeye destek olan yolcularımıza ve acil iniş sonrasında gerekli müdahaleyi süratli bir şekilde yapan DHMİ ekibine teşekkür ediyoruz.
Türk Hava Yolları, uçuş ve yolcu emniyetini dün olduğu gibi bugün ve yarın da en önde tutmaya devam edecektir.” denildi.