Türk Hava Yolları'na (THY) İstanbul-Malaga seferi için havalanan yolcu uçağı, telefonla yapılan bomba ihbarının ardından Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Sabah erken saatlerde bomba araması yapılan Lufthansa Hava Yolları'na ait yolcu uçağı ile THY İstanbul-Malaga seferini yapan uçağın sefer sayısının 1305 olması dikkat çekti.

THY'ye ait İstanbul-Malaga seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan saat 10.00'da kalkış yapan TK-1305 sefer sayılı uçağı için polise telefonla bomba ihbarı yapıldığı öğrenildi. 150 yolcusu bulunan uçak, kaptan pilotun bilgilendirilmesinin ardından güvenlik gereği dönüşe geçti. Saat 11.00'de Atatürk Havalimanı'na inen uçak, güvenlik park alanına çekildi.

BOMBA ARAMASI İÇİN GÜVENLİ PARK ALANINA ÇEKİLDİ

Uçakta bulunan yolcular indirilirken kargo bölümündeki eşyaların da boşaltıldığı belirtildi. Yolcular ile kargo eşyası tekrar kontrolden geçirilirken uçakta güvenlik prosedürü gereği bomba araması yapılacağı bilgisi verildi.

DİKKAT ÇEKEN BENZERLİK: İKİ UÇAĞIN SEFER SAYISI DA 1305

İstanbul-Frankfurt seferini yapmak üzere sabah 06.15'te Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Lufthansa Havayollarına ait LH-1305 sefer sayılı uçağın kaptan pilotu, kargo bölümünden gelen sesler nedeniyle uçağı geri çevirmişti. Lufthansa Havayolları'na ait 180 yolcusu bulunan ve bomba araması için Atatürk Havalimanı'na dönüş yapan bu uçağın sefer sayısının da aynı şekilde 1305 olması dikkat çekti.