Türk Hava Yollarının çarşamba günleri Zafer Havaalanı'ndan İstanbul-Afyon seferlerinin iptal etmesine otelciler tepki gösterdi. Otel yöneticileri seferlerin iptal edilmesinin termal turizmi ciddi bir şekilde etkileyeceğini söyledi.

Oruçoğlu Termal Otel Müdürü Nurettin Ayyıldız, misafirlerinin birçoğunun İstanbul’dan geldiğini belirterek, özellikle hasta ve yaşlılar için ideal ve yüksek bir konfor olduğunu söyledi. THY’nin özel sektörün menfaatlerini de düşünmesinin gerekli olduğunu ifade eden Ayyıldız, yolcu azlığından dolayı seferin iptal edilmesinin kabul edilebilir bir şey olmadığını kaydetti.

Güral Afyon Müdürü Cenker Yılmaz da yaklaşık 2,5 yıldır faaliyet gösteren Zafer Havalimanı'nı öneminin büyük olduğunu kaydetti. Yılmaz, “Uçak seferleri Ramazan ayında olduğumuz için durağan bir dönemde olabilir. Ama ilerleyen zamanlarda THY iş adamları, öğrenciler ve Afyon’un gündeminde olan futbol kampları için THY seferlerini arttırmalıdır. Seferlerin iptal edilmesi herkesi olduğu gibi bizi de olumsuz etkileyecektir.” dedi.

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği(ATTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Acar da THY’nin yıllık yüzde 76 doluluk oranına sahip olduğunu belirterek, iptal edilen seferlerin herkesi etkileyeceğini kaydetti.