Türk Hava Yolları (THY) Teknik'te bakımını yaptığı uçağın kanatların arka kısmında yer alan kontrol mekanizmasına sıkışarak hayatını kaybeden teknisyen Tuğrul Tuna Beken, son yolculuğuna uğurlandı.

Atatürk Havalimanı'nda, uçak bakımı sırasında meydana gelen kazada hayatını kaybeden teknisyen Tuğrul Tuna Beken son yolculuğuna uğurlandı. Büyükçekmece Kuba Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde Beken'in yakınları taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Hava-İş sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, mesai arkadaşları ile yakınları katıldı.

Aileye taziyede bulunan THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Allah rahmet etsin. Olayın çok detayını bilmiyoruz. İnceleme yapılıyor. Üzgünüz, çok değerli bir elemanımızdı. Ailesine sabır diliyorum.” dedi. Beken’in kuzeni Korhan Koryürek ise “Kaza dün sabah olmuş. Bakım sırasında kafası flaplara sıkışmış ve orada hayatını kaybetmiş. Bildiğimiz bu kadar, onun dışında bir açıklama duymadık. Olayı araştırdıklarını söylediler. İmkansız bir kaza olduğunu söylüyorlar. Soruşturmalar devam ediyor.” diye konuştu.

Helallik alınmasının ardından Beken için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Beken'in naaşı Güzelce Mezarlığı'nda toprağa verildi.