Türk Hava Yolları'na ait Tallinn-İstanbul seferini yapan uçakta bulunan bomba yazılı not yine krize neden oldu. 2015 yılı içinde uçaklarında bulunan bomba yazıları nedeniyle THY, hem maddi kayıp hem de prestij kaybı yaşamıştı. 2 ay önce bir kabin görevlisinin, bomba yazılı kağıtta parmak izi bulunduğu gerekçesiyle işine son verildiği iddia edilmişti.

Türk Hava Yolları'nın dün TK1422 sefer sayısı ile gerçekleştirdiği Tallinn-İstanbul seferinde yine üzerinde bomba yazılı bir not nedeniyle kriz yaşandı.

Estonya'nın başkenti Tallinn'den kalkarak İstanbul'a gelen TC-JLP kuyruk tescilli Airbus A319 tipi THY uçağı, saat 19.15'de Atatürk Havalimanı'na sorunsuz iniş gerçekleştirdi.

BOMBA ARAMASI 4,4 SAAT SONRA YAPILDI

Yolcular uçaktan indirildikten sonra Adana seferi için yapılan temizlik sırasında, bir koltukta üzerinde bomba yazılı not bulundu. Bunun üzerine güvenli alana çekilen uçakta yaklaşım 4,5 saatlik beklemenin ardından bomba araması yapıldı.

Aramalarda bomba bulunamazken ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Uçak daha sonra gerçekleştireceği İstanbul-Adana seferinden çekildi. Adana yolcuları ise TC-JLY tescilli başka bir A319 tipi uçakla gönderildi.

Üzerinde bomba yazılı notun bulunduğu koltukta oturan ve 18 yaşın altında olduğu öğrenilen K.L. isimli yolcu gözaltına alındı. İfadesine başvurulan yabancı uyruklu yolcu, yaşının küçük olması nedeniyle Bakırköy Çocuk Büro Amirliği'ne teslim edildi.

2015 yılında uçaklarında bulunan üzerinde bomba yazılı notlar nedeniyle Türk Hava Yolları, hem maddi hem de prestij kaybı yaşamıştı. Bu yıl toplam bomba yazılı 7 ayrı not olayı yaşanmasının ardından kabin görevlisi bir personelin, iki ay önce bulunan bir notta parmak izi olduğu iddiasıyla işine son verilmişti.